söndag 29 maj 2011

////

Veckans Recept

Lägger upp recept till Amerikanska pannkakor. . för att jag har sett
på många bloggar där många misslyckas och vissa steker pannkakorna med olja och det
är en sak man inte ska göra när det gäller Amerikanska pannkakor
Hopppas att receptet hjälper. . Kramisar



  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan -  det går bra ändå.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

serveras med grädde , Sirap , frukter , bär och smör
Egentligen kan man göra som man vill men men

Recept från http://www.pannkakor.se/amerikanska

2 Reactions to this post

Add Comment
  1. healina foto sa... 30 maj 2011 09:36

    Det tackar jag för, såg otroligt gott ut! Tänker prova mej på dom där till helgen :)

  2. Sarah sa... 30 maj 2011 16:26

    Gör det du. . det är verkligen värt att smaka :)

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...