på många bloggar där många misslyckas och vissa steker pannkakorna med olja och det
är en sak man inte ska göra när det gäller Amerikanska pannkakor
Hopppas att receptet hjälper. . Kramisar
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 msk socker
- 2 ½ dl mjölk
- 2 msk smält smör
- 1 ägg
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
serveras med grädde , Sirap , frukter , bär och smör
Egentligen kan man göra som man vill men men
Recept från http://www.pannkakor.se/amerikanska
2 Reactions to this post
Add CommentDet tackar jag för, såg otroligt gott ut! Tänker prova mej på dom där till helgen :)
Gör det du. . det är verkligen värt att smaka :)
Skicka en kommentar